SIKÇA SORULAN SORULAR

Çocuk Eğitim Merkezinin ön kayıtları Haziran ayının ilk iş günü ilan edilir ve 15 gün boyunca müracaatlar alınır. Kesin kayıtlar Ağustos ayının son haftasında yapılır. Kesin kayıt yaptırmış olan çocuğun Çocuk Eğitim Merkezine başlama tarihi Eylül ayının üçüncü haftasıdır. Yarıyıl sonunda kontenjan durumu değerlendirilir boş olan kontenjan varsa Çocuk Eğitim Merkezinin ön kayıtları Ocak ayının ilk iş günü ilan edilir ve 15 gün boyunca müracaatlar alınır. Yarıyıl kayıtlarında kesin kayıtlar Şubat ayının ilk 2 haftasında yapılır. Kesin kayıt yaptırmış olan çocuğun Çocuk Eğitim Merkezine başlama tarihi Şubat ayının üçüncü hafta başıdır. Herhangi bir nedenle boşalmış olan kontenjanlara yedek listeden yerleştirme dışında (ilan tarihi haricinde) kayıt işlemi yapılmaz.

Çocuk Eğitim Merkezlerimize kayıtlı devam eden öğrencilerimizin tekrar kayıt yenilemelerine gerek yoktur.

Çocuk Eğitim Merkezine, en az 24 ayını dolduran çocuklar kaydedilir. Çocuk Eğitim Merkezinde 60 ayını dolduran çocukların ilgili yarıyıl sonunda kaydı silinir.

Eğitim saatleri 08.00 ile 17.00 saatleri arasıdır. Sınıf içi düzeninin ve eğitim akışının bozulmaması için öğrenciler 08.00-10.00 ve 12.00-13.00 saatleri arasında okulumuza kabul edilir.

Birim her gün sabah saat 07.30’da nöbetçi personel tarafından açılır ve akşam 17.30’a kadar birimde tüm çocuklar velilerine teslim edilene kadar kontrolü sağlar. Nöbet listeleri her aybaşında kurumda hiçbir personel ayırt etmeksizin düzenlenir.

Hafta sonu tatili, resmi tatiller dışında ve yaz aylarında (genellikle ağustos ayında) tadilat vb. nedenler ile verilen 15 gün/ 1 ay ara dışında eğitim- öğretime ara verilmez.

ERÜ Ay ve Yıldız Çocuk Eğitim Merkezleri aylık ücretleri Erciyes Üniversitesi Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Aylık ücret 4950 TL olarak belirlenmiştir. Aylık ücretlerde değişiklik yapılması durumunda velilere gerekçesi ile birlikte duyuru yapılır.

Dönem içinde kayıt almak isteyen veliler çocuklarının kayıtlı olduğu Çocuk Eğitim Merkezlerine yazılı dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

Çocuk Eğitim Merkezlerindeki çocukların kayıtları aşağıda belirtilen durumlarda silinir; -Çocuğun ana sınıfı çağına gelmesi (60 ayını doldurma) halinde ilgili eğitim öğretim yılının sonunda, -Aidatın 2 ay üst üste ödenmemesi durumunda, -Velinin Üniversitedeki görevine son verilme durumunda, -Kayıt sırasında yanlış bilgi, usulsüz ve geçersiz belge verilmesi durumunda, -Kuruma uyum sağlayamama, bulaşıcı ve sürekli hastalığı tespit edilme durumunda,

Birimimiz; Erciyes Üniversitesi personel çocuklarına hizmet vermektedir. Başvuruda bulunan anne veya babanın en az birinin Erciyes Üniversitesi personeli olması gerekmektedir Değerlendirmeye alınacak kayıtlarda Erciyes Üniversitesi’nde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu (4/a, 4/b ve 4/c) ile 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa tabi çalışan personelin çocukları arasından, kontenjan dahilinde ve değerlendirme kriterlerinde belirtilen puanlama sistemine göre yapılır.

Okulumuza çocuklar serbest kıyafetle gelmektedir. ( özellikle çocuğun rahat hareket edebileceği kıyafetler tercih edilmelidir.)

3 Yaş grubu 13.00- 15.00 saatlerin arasında günde iki saat uyuyarak dinlenir. 4 yaş grubu öğrencilerinde uyku saati 13.00-14.30 arasında bir buçuk saattir. 5 yaş grubunda ise uyku saati bulunmamaktadır. Uyku saati yerine dinlendirici drama veya sanat etkinlikleri veya çizgi film saati ile günde bir buçuk saat dinlenir.

Okulumuzun servis imkanı bulunmamaktadır.

Birimde bulunan çocuklara öğle yemeği ile sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki kahvaltı verilir. Çocukların yemek listeleri yaş ve sağlık durumlarına uygun biçimde ve günlük kalori ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, konusunda uzman kişi tarafından hazırlanır ve birimde ilan edilir.

Okulumuzda iç ve dış mekanlar da güvenlik amaçlı 24 saat kayıt yapan kameralar bulunmaktadır.

Öğrencilerin günlük yapmış olduğu etkinlik özel durumları sınıf öğretmenleri tarafından gözlem raporu hazırlanarak velilere günlük olarak verilir. Her yıl Ekim ayı içerisinde Çocuk Eğitim Merkezi Sorumlusunun belirlediği tarihte grup sorumlusu öğretmenin ve velilerin katılımı ile toplanır. Veli toplantısında çocuk gelişimi, ana baba eğitimi, kurumla ilgili istekler görüşülür. Alınan kararlar tutanağa geçilerek imzalanır. İhtiyaç duyulan zamanlarda veli toplantısı düzenlenebilir. Bu toplantılarda, Birim ve çocukların ihtiyaçları ile sorunları tartışılır. Çocukların genel olarak psiko-sosyal gelişimleri hakkında velilere açıklayıcı bilgiler verilir.

Çocuk Eğitim Merkezimizde iki hemşiremiz görev yapmaktadır. Hemşirelerimizin görevi gün içinde yaralanan ve hastalanan çocuklara ilk müdahaleyi yaparak gerekli durumlarda ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirmek ve ilaç alması gereken çocukların ilaç takibini yapmaktır. Hemşirelerimizin izinli/ raporlu olduğu günlerde öğretmenler çocukların sağlık durumlarını takip ederler fakat müdahale etmezler.